Unge spanjoler gjør seg klare for å slåss med okser

Flere har trodd at det skulle bli slutt på tyrefekting. Men til tross for mye motstand fortsetter den spanske tradisjonen. Her er den franske tyrefekteren Yon Lamothe.

Tyrefekting er en kamp mellom okser og mennesker. Spanjolene har holdt på med dette lenge, helt siden år 711. Sporten går ut på å tirre oksen med en rød duk. Målet til tyrefekteren er å drepe oksen med et sverd mellom oksen sine skuldre. Der kan tyrefekteren treffe hovedpulsåren og oksen dør.

Mange er kritisk til å drive med tyrefekting. De mener de er imot dyrevelferden. Enkelte spanske byer har også sagt at det ikke er lov å drive med tyrefekting.

De siste årene har tyrefekting blitt mer populært. Det gjelder særlig blant de unge. Bildet viser Mario Navas fra Ecuador. Nå blir det arrangert flere tyrefektinger. Såpass mange at det er det høyeste antallet på sju år. De eldre holder seg hjemme og de unge drar ut for å se på tyrefektingen.

Álvaro Alarcón er en av de unge som har blitt interessert i tyrefekting. Han er 24 år gammel. Søndag skal han ut på stadion for å slåss mot en okse. Målet til Alarcón er å drepe to okser. Klarer han det vil han bli «matador». Den tittelen får du hvis du klarer å drepe to okser.

Selv om sporten er blitt mer populær blant unge, er det ikke like mange som ser på, som tidligere. For noen er sporten et symbol på spansk kultur og tradisjon. Mens andre vil at de skal slutte med det.

Flere har forsøkt å gjøre sporten ulovlig. Men sporten er en del av spansk kulturarv, ifølge en ti år gammel lov. Den skal beskytte tradisjoner.

Sporten splitter folket. Noen elsker det, mens andre hater det.

Unge spanjoler gjør seg klare for å slåss med okser

Flere har trodd det skulle bli slutt på tyrefekting. Men til tross for mye motstand fortsetter den spanske tradisjonen.

Publisert Sist oppdatert


Powered by Labrador CMS