Verden
Flykter fra Elfenbenskysten
Presidenten i Elfenbenskysten nekter fortsatt å slutte i jobben. Nå flykter stadig flere mennesker.

Minst 25.000 mennesker har flyktet fra Elfenbenskysten. De drar til nabolandet Liberia. Hjelpe-organisasjoner frykter at situasjonen kan komme ut av kontroll.
– Barn har dødd av diaré og dehydrering på grunn av urent vann. Det begynner å bli mangel på mat og det er ikke så lett å få rent vann, sier Astrid Sletten til nyhetsbyrået NTB. Hun er Flyktninghjelpens land-direktør i Liberia.
Problemene i Elfenbenskysten startet etter valget på president 28. november. Laurent Gbagbo har vært president i landet. Men valgkommisjonen mener at motstanderen Alassane Outtara fikk flest stemmer i det nye valget. Gbagbo nektet å slutte i jobben, og han nekter fortsatt. En domstol mener at det har blitt jukset under valget.
LES MER HER: Vil mekle fram løsning
Raila Odinga er statsminister i Kenya. Han kom til Elfenbenskysten mandag. Sammen med flere andre afrikanske presidenter vil han overtale Gbagbo til å gi seg. De forsøkte også i forrige uke. Da truet de med å bruke militæret for å få ham til å slutte. Men Gbagbo ga ikke etter.
LES MER HER: Økt press mot Gbagbo
Over 180 mennesker er drept etter valget. Folk flykter. Flyktninghjelpen må lage flere leire for dem og skaffe mat. Men det er vanskelig å komme fram til området hvor flyktningene er.
– Et lyspunkt er at flyktningene fra Elfenbenskysten er blitt tatt godt imot. Mange som bor i Liberia, var selv flyktninger og fikk beskyttelse i Elfenbenskysten da borgerkrigen raste i Liberia, sier hun.
Men Sletten sier at området er fattig. Maten er i ferd med å ta slutt.
Ifølge Sletten er flyktningene både muslimer og kristne. Noen støtter Gbagbo, mens andre støtter Alassane Ouattara.
– De forteller at de er blitt trakassert av naboer. Hus og avlinger er blitt ødelagt, sier Sletten.
Lokale eksperter sier at det kan ventes til sammen rundt 30.000 flyktninger de neste par ukene. Men noen frykter at situasjonen i Elfenbenskysten utvikler seg til full borgerkrig.
LES MER HER: Advarer mot folkemord
Da kan det bli hundretusener av flyktninger. Sletten frykter at flyktningene uansett må være lenge i Liberia.
– Selv om det blir forhandlet fram en politisk løsning, vil problemene fortsette mellom tilhengerne av Gbagbo og Ouattara. Da fortsetter også trakasseringen, sier hun.