Norge

Vi kjøper svinekjøtt, selv om vi så griser ha det fælt

En dokumentar avslørte at bønder behandlet griser dårlig. Butikkene selger fortsatt svinekjøtt som vanlig.

BACON: Vi kjøper fortsatt svinekjøtt, selv om en dokumentar viste at griser hadde det fælt.
Publisert Sist oppdatert

Kanalen NRK viste en dokumentar. Den handlet om hvordan griser ble behandlet. Mange reagerte – også politikere.

Men folk kjøper omtrent like mye svinekjøtt. Det sier konsernet Norgesgruppen, som eier butikker. Det er avisa VG som skriver dette.

Dokumentaren ble vist i juni. Den heter «Griseindustriens hemmeligheter».

– Det er litt tidlig å si helt sikkert. Men vi kan ikke se at det selges mindre svinekjøtt, sier Kine Søyland til VG. Hun jobber med kommunikasjon i konsernet.

Salgstallene har endret seg fra i fjor. Men det skyldes andre ting, som vær og kampanjer, sier hun.

Olav Eik-Nes er direktør i Norsvin. Foretaket er eid av bønder som driver med griser. Han sier at de jobber for å bygge opp tilliten igjen.

De har hatt møte med mat- og landbruksminister Olaug Bollestad. De skal gjøre flere ting for å sikre at svinekjøtt blir produsert på en god måte.

Det som skjedde i dokumentaren, var ikke greit, mener han. Mange bønder er enige.

Powered by Labrador CMS