Norge
Vi kjøper snart like mye kylling som før
I vinter fikk folk vite at kylling fikk antibiotika i maten. Nå kjøper vi snart like mye kylling som før avsløringene.

Salget av kyllingfileter er snart på samme nivå som på samme tid i fjor. Salget gikk ned i vinter. Det skjedde etter at folk fikk vite at kyllinger fikk medisinen antibiotika i maten.
Selskapet Nortura solgte 556 tonn kyllingfilet til butikkene fra midten av mai til midten av juni i fjor. Det skriver avisa Nationen.
– For tilsvarende uker i år solgte vi 519 tonn. I tillegg har vi solgt 23 tonn lårfilet i år, som vi ikke solgte i fjor, sier Elin Ytterdal Tohje til avisa. Hun er informasjonsdirektør i Nortura.
– Nedgangen i fjor kom samtidig med en stor kampanje fra butikkene. Det var for å få folk til å kjøpe mer fisk. Det økte salget av fisk. Mens salget av kylling gikk ned, sier Tohje.
Annechen Bugge er forsker ved Statens institutt for forbruksforskning. Hun sier forholdet vårt til mat har blitt vanskeligere.
– Lista over hvilke matvarer folk vi kutte i bruken av, blir stadig lengre. Den og inneholder også vanlige matvarer som brød og melk. Det er en viss helseangst i samfunnet. Det viser forbrukernes forhold til mat, sier hun.
Samtidig tviler Bugge på at kylling vil forsvinne fra norske tallerkener. Det er til tross for oppslag i mediene og bakterier som ikke kan drepes med antibiotika. Hun mener følgene av negative ting i mediene om mat ikke varer så lenge.
LES MER HER: Smittes av bakterier fra kylling
LES MER HER: Ny bakterie funnet i kylling
LES MER HER: Forsker vil merke kylling