Norge
Spiser vi fortsatt matpakker?
Matpakker er fortsatt populært blant nordmenn. Omtrent halvparten av oss smører oss matpakke jevnlig.

Den tradisjonelle matpakka er fortsatt populært blant nordmenn. Det viser en undersøkelse fra Opplysnings-kontoret for Meieri-produkter (Melk.no).
Omtrent halvparten av oss har jevnlig med oss brødskiver og pålegg i matboksen.
Matpakke er mest populært blant studenter og arbeidsfolk. Og favoritt-påleggene er gulost, egg og makrell i tomat.
Terese Glemminge Arnesen er ernærings-rådgiver i Melk.no. Hun sier det er fint at matpakker fortsatt er populært. Hun er heller ikke overrasket over at gulosten er folkets favoritt på brødskiva.
– Gulost er godt og sunt som hverdagsmat. Og en god kilde til kalsium, proteiner og B-vitaminer. Det sier Arnesen i en pressemelding.
Matpakke er sunt, sier hun. Det er hvis du har grove brødskiver. Og pålegg av gulost, egg, fisk eller magert kjøttpålegg. Og frukt og bær.
– Det vil sikre at vi får i oss mange av de viktigste nærings-stoffene vi trenger i løpet av en dag.
Matpakke er også ofte sunnere enn maten vi får kjøpt på farta.
– Langt billigere er det nok også, sier Arnesen.