Norge

Mange merker maten feil

Hver tiende matvare er merket feil. Det sier Mattilsynet.

MERKER MAT FEIL: Matprodusenter er blitt bedre til å merke maten. Det er viktig når det gjelder innhold som mange er allergiske mot.
Publisert Sist oppdatert

Mange produsenter merker matvarer feil. Det skriver nyhetsbyrået NTB. I 2013 fant Mattilsynet feil på merkingen av 94 av 200 matvarer.

Tilsynet sjekket hvor godt produktene var merket for innhold som mange er allergisk mot. Typiske eksempler det er melk, egg, fisk og skaldyr, noen typer nøtter, soya, og kornprodukter som inneholder gluten

LES OGSÅ: Norske barn spiser farlige soppgifter

Mattilsynet vurderte frokostprodukter. De sammenlignet teksten og bilder mot ingrediensene. Tilsynet mente etterpå at det var vanlig i bransjen å jukse.

Nå har Mattilsynet sjekket varene på nytt. Og det er blitt mye bedre. Fortsatt er ti av 94 produkter merket feil. Tolv av produktene er borte fra markedet.

LES OGSÅ: Hestekjøtt funnet i norsk lasagne

– Vi er fornøyd med at produsentene tar merking av mat på alvor. Forbrukerne skal få god informasjon om maten de kjøper, sier Atle Wold i Mattilsynet til NTB.

Powered by Labrador CMS