Norge

Hvor mye kjøtt spiser du?

Nordmenn har aldri spist mer kjøtt enn nå. Hver enkelt person spiser over 50 kilo kjøtt.

Bildet viser ferskt kjøtt i en Coop-butikk. Alt kjøttet på bildet er fra Norge. Men ofte kan det være lik pakke for kjøtt produsert i både Norge og andre land. Da kan folk bli forvirret. Foto: Terje Pedersen / NTB
MAT: Rødt kjøtt, inkludert svinekjøtt, er noe nordmenn spiser mye av.
Publisert Sist oppdatert

Spising av kjøtt har aldri vært høyere, ifølge ny rapport.

Gjennom hele pandemien ble det spist mer kjøtt enn vanlig. Og det fortsetter.

Det er særlig spising av hvitt kjøtt som øker. Det gjelder blant annet kylling, også kalt fjærfekjøtt. Nordmenn spiser rundt 11,5 kilo per person. Det er det dobbelte enn for 20 år siden.

Rødt kjøtt er også veldig populært. Det som vi spiser mest er svinekjøtt. Det står for 76 prosent av kjøttet vi spiser.

Hver person spiser 54,9 kilo kjøtt. Det viser tall fra Norsk institutt for bioøkonomi. Det tilsvarer 150 gram kjøtt om dagen. Som igjen tilsvarer rundt to wienerpølser.

Likevel spiser nordmenn mindre kjøtt enn mange andre vestlige land. Blant de som spiser mer er Spania og USA.

Powered by Labrador CMS