Norge

Flere elever melder inn mobbesaker

Flere elever har meldt inn mobbesaker. Og de fleste vinner fram i sakene sine.

Logopedutdanningen ved UiT Norges arktiske universitet henger i en tynn tråd, til tross for mangel på logopeder i Nord-Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB
MOBBING: Alle som arbeider på skolen skal følge med. Hvis de mistenker eller kjenner til at en elev ikke har det trygt og godt på skole skal de skal gripe inn, varsle og undersøke.
Publisert Sist oppdatert

886 mobbesaker ble meldt inn i første halvår av 2022. Mobbesakene blir meldt inn til statsforvalterne. Det er 16 prosent mer enn på samme tid i fjor. Det viser nye tall fra Utdannings-direktoratet.

I over ni av ti saker fikk elevene medhold i sakene sine. Det betyr at aktivitetsplikten var brutt. Og at skolene ikke hadde gjort nok for å forebygge.

– Det bekymrer meg at flere elever opplever at skolen ikke gjør nok for dem, sier Tonje Brenna i en pressemelding. Brenna er kunnskapsminister.

Hun sier at det er bra elever kjenner til meldeordningen. Ordningen er viktig når skolen ikke gjør nok, sier hun.

Ordningen har vært siden 2017. Elever på grunnskolen og videregående kan melde inn saker. Det gjelder både mobbing og andre krenkelser. Elever melder inn når de mener skolen ikke gjør nok for tryggheten deres.

519 saker har blitt behandlet i år. I kun 37 saker hadde skolene gjort nok. Det var store forskjeller mellom fylkene.

– Disse tallene viser at vi må styrke arbeidet mot mobbing, sier Brenna.

Regjeringen har varslet flere grep for å forebygge mobbing.


Powered by Labrador CMS